DVD Voćin: U dva dana dvije lijepe stvari, prvo su dobili novi kombi od Ministarstva poljoprivrede, a potom i županijska sredstva

U listopadu 2019. godine, sredstvima Općine Voćin, započela je izgradnja garaža za vatrogasna vozila, a koje su bile potrebna kako bi se dobile donacije vozila od vatrogasaca iz austrijskog Tirola. U ožujku 2020. godine garaže su bile završene, te se nastavilo sa ostalim radovima. Stavljen je krov na garaže, obojena cijela zgrada DVD-a Voćin, te uređen okoliš. U listopadu 2020. godine voćinski vatrogasci su dobili dva vozila iz Tirola, Mercedes i Steyr u vrijednosti zajedno sa opremom iznad milijun kuna. Ove godine na posudbu dobili cisternu od 7000 litara iz Ministarstva gospodarstva i regionalnog razvoja, a krajem godine bi trebali dobiti novu cisternu u trajno vlasništvo. Jučer, na dan zaštitnika vatrogasaca sv. Florijana, je u garaže DVD-a Voćin stiglo još jedno vozilo, ovaj put novi kombi koji su dobili od Ministarstva poljoprivrede. Ministarstvo poljoprivrede je sprovelo natječaj i nabavu te kupilo vozila za Hrvatsku vatrogasnu zajednicu, a Hrvatska vatrogasna zajednica je dodijelila vozila prema odluci Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije.

Sve od navedenog bilo je povod današnjeg posjeta saborskog zastupnika Josipa Đakića, virovitičko-podravskog župana Igora Androvića i njegovog zamjenika Marija Klementa, te pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu Virovitičko-podravske županije Bojana Mijoka, u pratnji domaćina načelnika općine Voćin Predraga Filića.

Goste su u dvorišnom prostoru ispred garaža dočekali vatrogasci DVD-a Voćin, među kojima i predsjednica Mateja Doner i zapovjednik Zdravko Ojkić.

– Prvo bih se htjela zahvaliti našim gostima na posjeti. Također se zahvaljujem našoj županijskoj zapovjednici Mateji Fras Venus i županu Igoru Androviću što su prepoznali naš rad i dodijelili nam ovo novo kombi vozilo koje je stiglo jučer. Isto tako, zahvaljujem se načelniku Filiću i Općini Voćin na svoj dosadašnjoj financijskoj pomoći, jer bez nje ne bi ovo sve mogli sprovest u djelo – rekla je predsjednica DVD-a Voćin Matea Doner.

– Mi ovdje u općini Voćin imamo jedan DVD s dugom tradicijom, koji je zadnjih godinu i pol dana napravio značajne iskorake zahvaljujući našim vatrogascima i predsjednici Matei, kao i zahvaljujući Županiji i Vatrogasnoj zajednici. Osim u tehniku, uloženo je dosta i u ljudske resurse, tako da je DVD Voćin zadnjih godinu i pol dana značajno ljudski ojačan i sigurno su naši vatrogasci spremni za sve zadaće koje po definiciji njima i pripadaju – istaknuo je načelnik Filić.

– Prije sveg hvala vam na gostoprimstvu, te vam čestitam s malim zakašnjenjem vaš dan, blagdan sv. Florijana. Cijeneći vaš rad i vaše potrebe, vatrogasna zapovjednica Mateja Fras Venus i ja smo napravili neku listu prioriteta te odlučili da se vama dodjeli kombi vozilo putem Ministarstva poljoprivrede koje vam je stiglo jučer, na Dan vatrogasaca. Zahvaljujem vam se na svemu što radite, prvenstveno na onome za što ste osposobljeni, a to je da svoje vlastito zdravlje, a ponekad i živote stavljate u drugi plan kako bi pomogli onima kojima je pomoć u datom trenutku potrebna – zaključio je župan Andrović.

Po završetku govora, župan Andrović je predsjednici DVD-a Voćin Matei Doner uručio ugovor o dodjeli financijskih sredstava od strane Županije za sufinanciranje rada društava i udruga s područja VPŽ. (icv.hr, adf; foto: D. Fišli)

Izvor

Autor: Predrag Martinović

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.