Grad Slatina nabavio vozilo za lakše održavanje komunalne infrastrukture na području Slatine i prigradskih naselja

Grad Slatina ovih je dana još jednim vozilom obogatio svoj vozni park, a nabavljeno je polovno vozilo za potrebe radova na redovitom održavanju komunalne infrastrukture na području grada Slatine i prigradskih naselja.
Radi se o vozilu Mercedes-Benz Sprinter 313 CDI, s duplom kabinom i 7 sjedala. Dodatno su ugrađeni arnjevi s ceradom, te kuka za vuču autoprikolice. Vozilo je u vrijednosti od 115.000 kuna nabavljeno od ovlaštenog Mercedes-Benz distributera Auto kuće Škojo d.o.o. iz Osijeka, što osigurava garanciju na nabavljeno vozilo. Godina proizvodnje je 2010., sve dogradnje su atestirane, a pojačana je i nosivost tovarnog prostora. Nakon obavljene registracije vozilo će biti stavljeno u funkciju.

U tijeku je i dodatna nabava autoprikolice koja bi se koristila radi lakšeg transporta traktorskih kosilica na udaljenije lokacije.

– Ovo novo vozilo jako nam je bitno prije svega zbog tekućih radova koje imamo tijekom cijele godine u gradu Slatini i prigradskim naseljima, osobito iz razloga što smo na vozilu marke TAM koje sada koristimo u posljednje vrijeme imali učestale kvarove te je zbog raznih popravaka bio izvan stroja.
I dalje ćemo ga koristiti dokle god budemo mogli kako bi bili što produktivniji i mogli raditi paralelno na više lokacija. Nabavom spomenutog vozila radimo na efikasnosti, tako da umjesto vrlo sporo fizički, možemo lakše i brže dopremiti djelatnike, kosilice i ostali potreban materijal do određene lokacije na kojoj je potrebna košnja i ostali radovi, što će svakako pridonijeti i određenim uštedama, – rekao je slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić te dodao kako će efikasnijem radu na održavanju pridonijeti i djelatnici koji će biti zaposleni u sklopu Programa javnih radova koji je Hrvatski zavod za zapošljavanje najavio početkom svibnja.

– Grad Slatina bi trebao dobiti 18 ljudi u javnim radovima koje ćemo rasporediti na nekoliko radnih mjesta i vjerujem da ćemo tijekom narednog perioda moći obaviti sve potrebne radove na uređenju i održavanju infrastrukture, odnosno javnih zelenih površina kroz košnje, uređenje cvjetnih otoka i ostale potrebne radove, – zaključio je gradonačelnik. 
(www.radioslatina.hr)

Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.