Grad Slatina objavio Javni poziv za novi paket potpora poduzetnicima: Dodjela bespovratnih potpora iz Programa mjera poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva na području Grada Slatine

S ciljem razvoja i promocije poduzetničke infrastrukture, jačanje konkurentnog nastupa na tržištu, povećanja investicijskih ulaganja poduzetnika uz rast zaposlenosti, poboljšanja uvjeta za financiranje poduzetnika te podizanje razine poduzetničkih znanja i vještina, Grad Slatina je u petak 2. travnja ove godine objavio Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu bespovratnih potpora iz Programa mjera poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva na području Grada Slatine.

Predviđena sredstva iznose 750.000,00 kuna, a Javni poziv je otvoren do 3. svibnja 2021. godine ili do iskorištenje sredstava predviđenih ovim Javnom pozivom.

Bespovratne potpore po Javnom pozivu dodjeljuju se sukladno pravilima sadržanim u Uredbi europske Komisije, temeljem Ugovora o funkcioniranju Europske unije na de minimis potpore i to za sufinanciranje troškova zakupa poslovnog prostora poduzetnika početnika, odnosno subvencioniranje troškova zakupa poslovnog prostora u poduzetničkom inkubatoru Slatina, nabave i ugradnje novih strojeva i opreme, inicijalnih troškova pokretanja gospodarske aktivnosti poduzetnika početnika, certificiranja proizvoda, te subvencioniranje troškova implementacije industrijskog i grafičkog dizajna i troškova obveza prema HZZO RH i HZMO RH za zaposlenike u prvoj godini obavljanja djelatnosti. Zatim za sufinanciranje razvoja komercijalizacije inovativnog proizvoda ili usluga, predstavljanja proizvoda i usluga poduzetnika Grada Slatine troškova priključka na komunalnu infrastrukturu (vodoopskrba i odvodnja), kao i za sufinanciranje Programa razvoja poduzetničkih sposobnosti mladih i poticanje razvoja učeničkih zadruga i sl., obrazovanje postojećih poduzetnika, povećanje raspoloživih i aktivnih smještajnih kapaciteta na području grada Slatine, uzorkovanje tla, podizanje protugradnih mreža, te podizanje plastenika, staklenika i trajnih nasada.

Korisnici sredstava mogu biti poduzetnici i obrtnici utvrđeni Zakonom o poticanju razvoja malog gospodarstva koji su u cijelosti u privatnom vlasništvu i čije je sjedište na području grada Slatine, te iznimno gospodarski subjekti, neovisno o veličini, vlasničkoj strukturi i sjedištu, koji planiraju investicije, projekte ili aktivnosti na području Grada Slatine koji će projektom utjecati na otvaranje novih radnih mjesta u gradu Slatini.

Prijave na Javni poziv podnose se Upravnom odjelu za razvoj Grada Slatine putem pošte ili osobno na adresu Grada Slatine, Trg sv. Josipa 10.

Javni poziv možete pogledati OVDJE, a za dodatne informacije možete se obratiti kontakt osobama: Branimir Kalanj, e-mail: branimir.kalanj@slatina.hr i Jurica Culej, e-mail: jurica.culej@slatina.hr.
(www.radioslatina.hr)

Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.