Grad Slatina: Potpisan Ugovor o izradi Glavnog projekta za pješačko-biciklističke staze i druge javne površine, rasvjetu i opremu u TRK Jezero Javorica

Danas su u maloj vijećnici Grada Slatine gradonačelnik Denis Ostrošić i direktorica, odnosno glavna projektantica tvrtke Modelarch d.o.o. iz Slatine Samanta Rešetar, potpisali Ugovor o izradi Glavnog projekta za pješačko-biciklističke staze i druge javne površine, rasvjetu i opremu Turističko-rekreacijskog kompleksa Jezero Javorica s ciljem ishođenja građevinske dozvole. Potpisivanju ugovora nazočila je i voditeljica Odsjeka za prostorno uređenje pri Upravnom odjelu za razvoj grada Vesna Klement.

I. etapa obuhvaća izgradnju pješačko-biciklističke staze, parkirališta, sunčališta sa šetnicom, dječjih igrališta, sportskih igrališta s tribinama, javne rasvjete, javnih zelenih površina i druge prateće infrastrukture.

Ukupna vrijednost sklopljenog Ugovora iznosi 194.000 kuna bez PDV-a, a rok za izradu kompletne dokumentacije je 8 mjeseci od dana potpisivanja istog. 

Gradonačelnik Ostrošić se tom prigodom zahvalio projektantici Rešetar na dosadašnjoj izuzetnoj suradnji, te pohvalio njezin i općenito rad tvrtke Modelarch čije ideje na raznim poljima uređenja Slatine izazivaju oduševljenje.

– Drago mi je da će i ovaj kompleks dobiti vizuru kakvu zaslužuje, no idemo korak po korak do konačnog uređenja Turističko-rekreacijskog kompleksa Jezero Javorica kojeg Slatinčani željno iščekuju, – zaključio je gradonačelnik.
(www.radioslatina.hr)

Pješačko-biciklističke staze

Pješačko-biciklističke staze sastoje se od 5 trasa, ukupne dužine 3.125 m, u koridoru ukupne širine 4 m za dvosmjerni biciklistički i pješački promet.

U sjevernom dijelu obuhvata staza prati nerazvrstanu cestu za Ivanbrijeg. Ostale trase staza zapadno od jezera prate vodno lice jezera na udaljenosti iznad maksimalnog nivoa vodostaja.

Za prelazak staze preko jezera na jugu je planiran pješačko-biciklistički most (koji nije predmet ove faze projektiranja). Nakon mosta staza se razdvaja, tako da biciklistička staza prolazi rubom šume, a pješačka staza se spaja na postojeću stazu uz jezero sve do brane i državne ceste D-69, kao i paralelno uz državnu cestu sve do početka trase staze na nerazvrstanoj cesti za Ivanbrijeg.

Lokacija pješačko-biciklističke staze okosnica je za smještaj svih ostalih sadržaja. Stazu popratno obogaćuju zone i sadržaji planirani ovim projektom: javna rasvjeta, odmorišta uz stazu i komunalna oprema (klupe, koševi za otpad, stolovi).

Parkiralište

S državne ceste D-69  predviđa se ulaz na parkiralište za posjetitelje cijelog obuhvata i to: parkirališta za osobne automobile (kapaciteta 76 PM, od kojih 4 za osobe s posebnim potrebama) te parkiralište za autobuse (2 PM). Ukupna površina kolnika na parkiralištu iznosi 2.307,00 m². Površina zelenog pojasa je 416,00 m².

Sunčalište sa šetnicom

Centralnu atrakciju ove cjeline čini jezero te zona sunčališta i vizura na pješačko-biciklistički most.
U zoni uz istočni rub jezera trenutačno je uređena obala i postavljena rasvjeta, a projektom se planira rekonstrukciju zastora hodnih ploha i postavljanje dodatnih sadržaja. Neposredno uz šetnicu u proširenju, rubno uz šumu planirano je sunčalište s tuševima na otvorenom, kombiniranim tribinama i travnjakom za sunčanje, dječjim igralištem za dobnu skupinu od 12-18 godina i igralište za odbojku na pijesku.

Cijelu zonu omeđuje biciklistička staza koja prolazi krunom nasipa i spaja se kod planiranog parkirališta. Unutar navedene zone planira se izgradnja sanitarnog objekta za posjetitelje (do 30 m2 BRP), a postojeću nadstrešnicu predviđa se zadržati i urediti za dosadašnji način korištenja.

Javne zelene površine

Javne zelene površine planirane su kao jedinstveno hortikulturno uređene parkovne površine u zapadnom dijelu kompleksa gdje se ostvaruje boravak na otvorenom, odmor i rekreacija. Unutar navedenih površina planirane su staze, šetnice, odmorišta s roštiljima i dječja igrališta.

 

Izvor

Autor: Predrag Martinović

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.