Javni radovi u 2021. godini započeli s radom u Slatini

Kroz Mjere za poticanje zapošljavanja iz nadležnosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za 2021. godinu, a vezano uz javne radove za jedinice lokalne samouprave, 28. travnja ove godine Gradu Slatini odobren je Program: Revitalizacija i održavanje javnih zelenih površina i imovine Grada, u sklopu kojega će HZZ sufinancirati zapošljavanje 18 osoba.

Javni rad je mjera čiji se program temelji na društveno korisnom radu kojeg inicira lokalna zajednica s ciljem uključivanja dugotrajno nezaposlenih osoba, osoba s invaliditetom i osoba u nepovoljnom položaju na tržištu rada, te drugih teže zapošljivih osoba koje su određeno vrijeme prijavljene na HZZ-u.

Programom javnih radova na području Grada Slatine u 2021. godini obuhvatit će se uređenje i održavanje zapuštenih javnih površina i objekata u vlasništvu Grada Slatine, koje nisu obuhvaćene redovnim programima i koje zahtijevaju angažman osoba za fizički rad, s posebnim naglaskom na nastavak održavanja javnih površina uređenih kroz dosadašnje programe javnih radova, te pojačano održavanje uređenosti javnih površina povodom obilježavanja značajnih manifestacija, blagdana, državnih i gradskih praznika i spomendana.
Programom će se nastaviti i revitalizacija zapuštenih zelenih površina u prigradskim naseljima Grada Slatine.

Grad Slatina je s odabranih 18 osoba koje ispunjavaju tražene uvjete potpisao ugovore o radu na određeno vrijeme u trajanju od 6 mjeseci, a rad su započeli danas, 29. travnja.

– Grad Slatina od uvođenja Programa javnih radova korisnik je navedene mjere koja se na više načina pokazala itekako korisnom. Na taj način Grad raspolaže s određenim brojem ljudi koji svakako olakšavaju posao na održavanju javnih i zelenih površina, a s druge strane korist je obostrana jer ti isti djelatnici dolaze iz skupine teže zapošljivih osoba koje na taj način osiguravaju svoju i egzistenciju svojih obitelji čime im se ujedno i osiguravaju bolji uvjeti za život, – istaknuo je slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić te naglasio kako je kroz ovaj program tijekom 2020. godine bilo zaposleno 15, a ove godine 18 osoba.
(www.radioslatina.hr)

Izvor

Autor: Predrag Martinović

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.