Malonogometnim turnirom u Sopju započelo Dravsko proljeće 2021.

Jučer (petak) je na nogometnom igralištu “Luka” u Sopju odigran malonogometni turnir na kojemu su sudjelovale četiri ekipa, tri iz Hrvatske i jedna iz Mađarske.

Tim turnirom zvanično je započela ovogodišnja manifestacija “Dravsko proljeće”, koja se po prvi put održava kroz projekt Interreg – Drava events II (HUHR/1901/2.1.3/0148) koji se sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) u okviru Programa prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska 2014. – 2020. (Interreg V-A Mađarska-Hrvatska 2014. -2020.).

– Nismo mogli ranije organizirati, kao što i sam naziv govori Dravsko proljeće, pa će ovoga puta biti u ljetnom periodu. Razlog je razumljiv, pandemija koronavirusa i nemogućnost organizacije nekih većih događaja. Međutim, u dogovoru i suradnji s našim partnerima iz Republike Mađarske, odnosno Općinom Starin, s mojim kolegom Šandorom Matorićem načelnikom tamošnje općine, dogovorili smo da taj termin bude ovog vikenda uz određen protokol i program – rekao je načelnik Berislav Androš te dodao:

23_900x675

– Tako smo danas odigrali malonogometni turnir, iako je prvobitno bila planirana samo jedna revijalna nogometna utakmica, a nakon toga smo se podružili uz večeru i tamburaše, kako je to običaj već dugi niz godina – zaključio je Androš.

Prvo mjesto na turniru osvojila je ekipa Veterani 2 Nova Šarovka, druga je bila ekipa iz Sopja, treći gosti iz Mađarske – Dravasztara, a četvrto mjesto zauzela je ekipa Veterani 1 Nova Šarovka.

Svim ekipama su uručeni pehari, a igračima medalje kao i zahvalnice za sudjelovanje, a uručili su ih načelnik općine Sopje Berislav Androš, načelnik općine Starin (Dravasztara) Šandor Matorić i zastupnik hrvatske nacionalne manjine u mađarskom Parlamentu Jozo Solga.

35_900x756

Manifestacija Dravsko proljeće 2021. nastavlja se danas (subota) bogatim programom. Od 15 do 16 sati je doček KUD-ova iz Hrvatske i Mađarske, u 16 sati je sveta misa u crkvi sv. Marije Magdalene u Sopju, u 17 sati izložba vozila Oldtimer kluba Virovitica, zatim u 18 sati povorka folkloraša kroz Sopje, za 19 sati predviđen je nastup KUD-ova i izbor najboljeg izvornog ruva ovogodišnjeg Dravskog proljeća, a za kraj koncert popularne pjevačice Lidije Bačić s početkom u 22 sata. (www.icv.hr, adf, foto: A. Rastija)

Izvor

Autor: Predrag Martinović

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.