Objavljen poziv za ostvarivanje Potpora za Europske projekte suradnje u 2021. godini

Izvršna agencija za obrazovanje i kulturu (EACEA) objavila je poziv za ostvarivanje Potpora za Europske projekte suradnje u 2021. godini.

Rok za prijave je 7. rujna 2021. godine do 17:00 sati.

Cilj poziva je osigurati bolji pristup europskoj kulturi i umjetničkim djelima te promovirati inovacije i kreativnost, a njime će se podržati Europski projekti suradnje s početkom provedbe u 2021. godini.

Potpora za Europske projekte suradnje odnosi se na transnacionalne projekte koji uključuju kulturne i kreativne organizacije iz različitih zemalja koje sudjeluju u Programu. Kroz ovaj će se Poziv kulturnim organizacijama svih veličina pružiti mogućnost koprodukcije, suradnje, eksperimentiranja, inovacija, mobilnosti i razmjene znanja i iskustava.

Projekti mogu obuhvaćati jedan ili više kulturnih i kreativnih sektora te mogu biti interdisciplinarni.

Projektni prijedlozi mogu se baviti jednim (najviše dva) od navedenih prioriteta:
1) razvoj publike
2) socijalna inkluzija
3) održivost
4) nova tehnologija
5) međunarodna dimenzija
6) posebni sektorski prioritet (područje knjige, glazbe, arhitekture, kulturne baštine)

Za ovaj Poziv na dostavu prijedloga osigurana su sredstva u ukupnom iznosu 60.942.906,00 eura, pri čemu maksimalan iznos potpore po projektu iznosi:

  • EUR 200.000,00 – 80% ukupnog budžeta – za manje projekte suradnje (COOP1)
  • EUR 1.000.000,00  – 70% ukupnog budžeta – za srednje projekte suradnje (COOP2)
  • EUR 2.000.000,00  – 60% ukupnog budžeta – za veće projekte suradnje (COOP3)
Ovim Pozivom Izvršna agencija predviđa sufinanciranje oko 130 projektnih prijedloga i zadržava pravo ne dodijeliti sva osigurana sredstva.

Prijedlozi se podnose u ime partnerskih konzorcija u sastavu:

  • najmanje tri organizacije iz 3 različite države koje sudjeluju u potprogramu Kultura – za manje projekte suradnje (COOP1)
  • najmanje pet organizacija iz 5 različitih država koje sudjeluju u potprogramu Kultura – za srednje projekte suradnje (COOP2)
  • najmanje deset organizacija iz 10 različitih država koje sudjeluju u potprogramu Kultura – za veće projekte suradnje (COOP3)

U projektima mogu sudjelovati pravne osobe (privatne i javne), ali i tijela nacionalne, regionalne i lokalne vlasti čija osnovna djelatnost pripada djelokrugu kulture, pri čemu vodeći partner mora biti u mogućnosti potkrijepiti svoju pravnu osobnost (istoga imena i statusa) za razdoblje od protekle dvije godine.

Projektni prijedlozi se ocjenjuju prema 4 osnovne kategorije, pri čemu je obavezni bodovni prag 70/100:

  • relevantnost u odnosu na prioritete: max 30 bodova
  • kvaliteta sadržaja i aktivnosti: max 30 bodova
  • vođenje projekta: max 20 bodova
  • diseminacija: max 20 bodova

Upute za prijavu te obrasci i dokumenti koje je obavezno priložiti dostupni su za:
– COOP1 ovdje.
– COOP2 ovdje.
– COOP3 ovdje.

Desk Kreativne Europe – ured Kultura će uz objavu natječaja u okviru novog programa Kreativna Europa 2021. – 2027. provoditi informativne radionice.

Pozivamo zainteresirane da redovito prate sljedeće stranice:
– Facebook: CEDKulturaCroatia
– Mrežna stranica: deskkultura.hr

Izvor: min-kulture.gov.hr

Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.