Održana konferencija svih zavoda za javno zdravstvo na temu koronavirusa

Kako bi se razmijenile novosti te raspravljalo o zadacima i daljnjim ciljevima, krizni tim Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za koronavirus na čelu s ravnateljem Krunoslavom Capakom,  održao je danas, 5. ožujka, videokonferenciju sa svim županijskim zavodima za javno zdravstvo. Tom se prilikom razgovaralo o najnovijim podatcima i preporukama vezanima uz koronavirus te su dana pojašnjena vezana uz preporuke Kriznog stožera civilne zaštite, Ministarstva zdravstva, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo  i Svjetske zdravstvene organizacije o postupanjima zdravstvenih djelatnika i ustanova u slučaju postavljanja sumnje na koronavirus te o postupcima pranja, čišćenja i dezinfekcije sanitetskih vozila, autobusa, vlakova, brodova i zrakoplova.

Zavodima je predstavljen i novi plakat za javne prostore B1 – COVID-19 koji se može preuzeti s web stranice Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo OVDJE.

Teme o kojima se također raspravljalo bile su –  izolacija za sve potvrđene slučajeve čije medicinsko stanje ne zahtijeva bolničko liječenje, preporuke za očuvanje zdravlja osobama životne dobi 60+ i osobama oboljelim od kroničnih bolesti, mjere zaštite od respiratornih infekcija uključujući i SARS-CoV-2 – osobe s kroničnim bolestima, te starije osobe, preporuka autoprijevoznicima, racionalna uporaba osobne zaštitne opreme (OZO) za koronavirusnu bolest, racionalna uporaba osobne zaštitne opreme za koronavirusnu bolest – ljekarništvo, postupak s pacijentom preminulim uslijed COVID-19 i postupci kod obdukcije, čišćenje i dezinfekcija prostora u kojima je boravila osoba pod sumnjom na zarazu COVID-19, čišćenje i dezinfekcija prostora bez oboljelih od COVID-19, naputak za zdravstvene ustanove namijenjen bolesnicima i osobama u pratnji, preporuka postupanja u odgojno-obrazovnim ustanovama (dječjim vrtićima, školama i đačkim domovima), preporuka postupanja u sveučilištima i veleučilištima, preporuka postupanja u ustanovama socijalne skrbi, postupci i mjere zaštite u hotelima (hoteljerstvu)/turističkom sektoru te uputa za poslodavce i radnike vezano uz nCoV bolesti (COVID-19).

Odluka Stožera civilne Virovitičko-podravske županije vezanu za održavanje svih skupova i organiziranih okupljanja na prostoru VPŽIzvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.