OPĆINA GRADINA U DOBA PANDEMIJE Načelnik Ajček: Zasad možemo biti zadovoljni kako mještani poštuju propisane mjere

U telefonskom razgovoru s načelnikom općine Gradina Markom Ajčekom, saznali smo kakvo je aktualno stanje vezano uz pandemiju koronavirusa na području općine, ali i novom načinu izdavanja propusnica.

-Što se tiče propusnica, za sve one koji nemaju pristup internetu ili nemaju pametni telefon, pa tako ni mogućnost ulaska u sustav eGrađani, svakodnevno mogu podići svoje propusnice u našem Stožeru civilne zaštite koji se nalazi preko puta dječjeg vrtića u Gradini – kaže nam načelnik Ajček.

U općini Gradina nalazi se jedan punkt koji zadovoljava sve potrebe mještana, a za one koji nemaju mogućnost dolaska mogu se javiti telefonski. Što se tiče mjera ponašanja u ovoj nezavidnoj situaciji, mještani su odgovorni i poštuju pravila, a to je ono što posebno veseli načelnika Ajčeka.

– Uputio sam apel mještanima i preko društvenih mreža. Za sada sve funkcionira jako dobro i ovim putem moram pohvaliti sve žitelje koji se pridržavaju uputa izdanih od strane Nacionalnog stožera civilne zaštite i još jednom pozivam sve one koji su pomalo skeptični oko svega toga da se uozbilje i da čuvaju svoje, ali i zdravlje svojih bližnjih, pogotovo naših žitelja koji su u rizičnoj skupini – naglašava M. Ajček.

Velika većina mještana kojima nije neophodan odlazak u grad ili bilo koju drugu lokaciju van općine, pridržavaju se uputa, a kada je riječ o kupovini, sve potrebno uglavnom se nalazi na području općine Gradina.

-Imamo benzinsku postaju, klaonicu, ambulantu, poljoprivrednu apoteku, poštu, pekaru i trgovine i zapravo sve što je potrebno za prvu ruku može se naći na području općine stoga, tko ne mora ići i putovati neka ostane doma i bude ustrajan u borbi protiv ove neugodne pandemije – zaključio je Ajček. (www.icv.hr, ts)Izvor

Autor: Predrag Martinović

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.