Općina Sopje nastavlja pomagati mlade obitelji pri kupnji prve nekretnine

Općina Sopje, osim što ulažu u izgradnju infrastrukture, misli i na mlade. Natječaj, kroz koji Općina Sopje pomaže mladim obiteljima s područja Sopje, proveden je kroz dvije podmjere, za kupnju prve nekretnine te za poboljšanje kvalitete standarda života u rekonstrukciji postojeće nekretnine. Uvjet natječaja bio je da barem jedan od supružnika ima manje od 35 godina i da oboje imaju prebivalište na području općine Sopje. Korisnik je dužan svake godine (u razdoblju od 5 godina) do 31. prosinca dostaviti Općini Sopje dokaz o prebivalištu na adresi sufinanciranja.

Prve ugovore s korisnicima potpora načelnik Općine Sopje Berislav Androš potpisao je u prosincu 2019. godine, ta praksa nastavljena je i u ovoj godini, a natječaji ići i ubuduće. Potpore za kupnju prve nekretnine iznose do 20.000 kuna, dok za uređenje i adaptaciju postojećeg stambenog objekta 10.000 kuna.

– Mi smo među prvima u Hrvatskoj krenuli sa ovim potporama, sve s ciljem kako bi naše mlade zadržali u našoj općini. Drago mi je što su i ostale lokalne zajednice na našoj županije to prepoznale i krenule našim stopama te se uključile u davanje istih ili sličnih potpora, jer smatram da je sve više odličnih uvjeta za ostanak mladih u ruralnim krajevima, tu su novi vrtići, škole… Prvu godinu imali smo osam obitelji koje su iskoristili ovu potporu, ove godine samo potpisali ugovore s tri obitelji, a i iduće godine nastavljamo s potporom – istaknuo je načelnik Androš.

Također, ovaj tjedan načelnik Androš je u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije potpisao ugovor vrijednosti 200 tisuća kuna za neke od već realiziranih projekata na području općine, te će se ta financijska sredstva prenamijeniti za neke druge, nove projekte. (www.icv.hr, adf)

Izvor

Autor: Predrag Martinović

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.