Par išao dokazati da je Zemlja ravna; put im se brzo obio o glavu

Širom svijeta nalaze se pobornici teorije da je Zemlja zapravo oblika ravne ploče, a ne okrugla. Kako ravnozemljaši još uvijek nisu dokazali svoje teze, jedan talijanski par nedavno se odlučio na put do Zemljinog ruba.

Unatoč karanteni koja je snazi u Italiji, par iz Venecije nedavno je krenuo na put kako bi jednom zauvijek dokazao ravnost Zemlje ploveći do ruba svijeta za koji su vjerovali da je negdje u blizini Sicilije.

“Njih su dvoje napustili Veneto tijekom zaključavanja u Lampedusu, kršeći sva ograničenja”, rekao je Salvatore Zichichi iz Pomorskog zdravstvenog ureda Ministarstva zdravstva talijanskim novinama La Stampa.

“U Termini Imerese prodali su svoj automobil i kupili čamac. Lampedusa [otok talijanskih otoka Pelagie u Sredozemnom moru] za njih je bio kraj Zemlje”, dodao je Zichichi.

Koristeći kompas (navigacijski sustav koji se oslanja na princip da Zemlja nije ravna ploča), par je krenuo svojim brodom i pokušao se kretati putem Pelagie otoka do Lampeduse, izvještava La Republica.

Par koji je prodao svoj automobil kako bi stigao na kraj svijeta, možda ipak nije dobro promislio o avanturističkom pothvatu jer su se ubrzo našli izgubljeni i umorni na otoku Ustice umjesto na kraju Zemlje.

Budući da je globalna pandemija još uvijek u tijeku, par je u karantenu stavljen od strane zdravstvenih dužnosnika, ali u svojoj odlučnosti da pronađu rub Zemlje pobjegli su i još jednom otplovili, vjerojatno pretpostavljajući da policijska vlast završava tamo gdje rub zadovoljava vakuum prostora. Uhvaćeni su tri sata kasnije.

“Nekoliko dana kasnije, pokušali su ponovno pobjeći. Završili su u kući mitomanijaka koji je tvrdio da je pozitivan na Covida, ali srećom nije”, rekao je Zichichi.

Utučeni, trajektom su se vratili u svoj dio svijeta.

 

Izvor: IFLScience

Foto: Pexels

Najnovije