Pogledajte bi trebao izgledati budući Sportsko-rekreacijski centar u Sopju vrijedan oko milijun eura

Općina Sopje je na Mjeru M07 “Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima”, Podmjera 7.4 “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu” prijavila projekt Sportske građevine, “Rekonstrukcija građevine športsko-rekreacijske namjene”, “Športsko rekreacijski centar Sopje”.

Vrijednost same građevine je gotovo milijun eura i u potpunosti bi trebala biti financirana sredstvima Europske unije. Očekivani rezultat ovog projekta je rekonstruirana Športsko-rekreacijska građevina čija rekonstrukcija omogućava odvijanje sportskih aktivnosti, umjesto na dosadašnjih neadekvatnih 147,94 metara kvadratnih postojeće građevine i 49,98 metara kvadratnih nadstrešnice, na suvremenih 708,08 metara kvadratnih građevine sa sjedištima i na 1.500 metara kvadratnih uređenog borilišta.

235818825_10222179972440792_3115109150551559108_n-1-Custom

Rekonstruirana građevina je u skladu sa Zelenim planom (obnovljivi izvori energije), a ulaganje se provodi u JLS koja prema indeksu razvijenosti spada u prvu skupinu.

Svrha projekta je stvaranje uvjeta kvalitetnijeg bavljenja sportom, privlačenje više djece i mladih na sportsku aktivnost i druženja, omogućavanje organizacije kvalitetnijih događanja i time obogaćivanja sportskog i društvenog života lokalnog stanovništva. Cilj projekta je kroz rekonstrukciju sportske građevine doprinijeti poboljšanju kvalitete života stanovništva u ruralnom području, a posebno mladima. Projektnu prijavu, u suradnji s Općinom Sopje, izradio je Poduzetnički inkubator Virovitičko-podravske županije.

236102305_10222179971840777_1978943313094869173_n-Custom

– Prije svega želim napomenuti da je na ovu mjeru bilo moguće prijaviti projekte za nekoliko namjena. Općina Sopje u nekoliko prethodnih godina ulagala je u mjesne domove, kao i u vatrogasni dom u Sopju. I to su iznosi projekata koje je Općina, uz sufinanciranje ministarstava, uspjela realizirati. Ono što je specifično za ovaj natječaj je iznos sufinanciranja koji seže do milijun eura i upravo stoga nismo htjeli prijavljivati neke projekte koji su druge namjene, a za koje bi ionako imali prostora prijaviti na resorna ministarstva. Projekt “Športsko rekreacijskog centara Sopje” trebao bi biti ogledni primjer ulaganja u sport i zdrav način življenja. Nadamo se da ćemo dobiti zeleno – istaknuo je općinski načelnik Berislav Androš.

(www.icv.hr, adf, Općina Sopje)

Izvor

Autor: Predrag Martinović

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.