Poštenjem i marljivim radom do uspjeha: U povodu Dana općine Zdenci i blagdana svetog Mihaela održana svečana sjednica Općinskog vijeća

U nazočnosti saborske zastupnice Vesne Bedeković, župana Virovitičko-podravske županije Igora Androvića, gradonačelnika Orahovice Saše Ristera, načelnika općina Čačinci Alena Jurenca, Crnca Mate Damjana i Mikleuša Roberta Grabara te predstavnika udruga, obrtništva i poduzetništva te policije, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća općine Zdenci u povodu Dana općine i blagdana svetog Mihaela. Uoči sjednice položeni su vijenci i lampioni kod središnjeg križa na Mjesnom groblju za sve poginule hrvatske branitelje i na grobnom mjestu prvog načelnika Frane Verovića te im je odano dužno poštovanje i počast. Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik Općinskog vijeća Jurica Kiris naglasivši kako vijeće radi konstruktivno na dobrobit općine te uz pomoć načelnika Durmića čini sve za bolji život sumještana.

Nazočnima se potom obratio načelnik Tomislav Durmić izdvojivši sve ono najvažnije što je učinjeno u proteklom razdoblju.

-U mnoštvu odrađenih i pripremljenih projekata kojima želimo ravnomjeran život svih naselja i mještana, izdvojio bih rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, zatim završetak izrade priključaka na kanalizacijsku mrežu i sustav koji obuhvaća oko 400 priključaka za što je vrijednost investicije oko tri milijuna kuna. Postojeća i prvotna projektna dokumentacija za sustav odvodnje Duga Međa je vrlo loše odrađena pa smo mi napravili novu i bolju i u tijeku je ishodovanje građevinske dozvole. Uredili smo mjesne domove, još je nešto preostalo i na tome radimo, uredili pješačke staze diljem općine, a za preostale su projekti u tijeku. Osigurana su sredstva za sufinanciranje kupnje ili gradnje prve nekretnine na području općine u iznosu od deset tisuća kuna po korisniku, sufinanciramo i pomažemo mještanima svih uzrasta, od novorođenih do umirovljenika pa je tako povećana naknada za novorođenčad, a i za ovu godinu osigurana su sredstva za rad dječjeg vrtića i ovdje ću spomenuti kako je na zahtjev roditelja zaposlena još jedna odgajateljica i zato su roditelji plaćali 250 kuna mjesečno, pa smo i to smanjili na samo 100 kuna. Tu je još niz pomoći obrtnicima, poduzetnicima, poljoprivrednicima, umirovljenicima, i učenicima, kao i studentima. Zaključili smo projekt “Zaželi” prvu fazu vrijedan 1,8 milijuna kuna, a već smo pripremili projekt za drugu fazu i samo čekamo raspisivanje natječaja od strane Ministarstva rada i mirovinskog sustava kako bi se prijavili i nastavili brinuti o pedesetak starijih osoba – rekao je Durmić te naglasio kako poziva svakog tko ima dobru i kvalitetnu ideju da se javi u Općinu i predloži, a sve za bolji život svih mještana.

Svecana-Zdenci-6

Durmić se na kraju zahvalio Županiji i županu Igoru Androviću, saborskim zastupnicima i ministarstvima na velikoj pomoći kroz sve projekte. Sve okupljene pozdravio je i gradonačelnik Orahovice Saša Rister.

-Načelnik i njegov tim ulažu veliki napor za bolji život svojih mještana i to je zaista vrijedno svake pohvale. Posebno bih istaknuo tu novu, jaču suradnju nas načelnika ovog dijela županije koja je na visokoj razini, redovno se sastajemo, riješavamo probleme, pomažemo jedni drugima, razmjenjujemo iskustva i to je jedna odlična stvar za sve nas koja će zasigurno dugo trajati – rekao je Rister.

Svecana-Zdenci-7

Župan Igor Andrović naglasio je odličnu suradnju Općine i Županije na dobrobit cijele županije i općine Zdenci.

-Moram čestitati načelniku na kompletnom radu, trudu i zalaganju za sve što čini kako bi mještani ove općine živjeli bolje, sigurnije i lakše. Posebno bih se osvrnuo na ove mjere općine za rad dječjeg vrtića i mislim da niti jedna općina ili grad u županiji nemaju mjeru da roditelji plaćaju samo 100 kuna za boravak u vrtiću, to je velika stvar i olakšanje za kućni budžet mještana. Ova općina poznata je po vrijednim ljudima, posebno u poljoprivredi, ali isto tako i po udrugama koje rade odlične manifestacije koje su postale zaštitni znak i cijele županije i na tom im treba čestitati i podržati ih. Puna potpora načelniku i vijeću, tu smo za sve što bude trebalo i koliko budemo mogli, a evo podsjetit ću kako dolazi novi operativni program, nova financijska omotnica Eurospke unije 2021. – 2027. i tu moramo svi biti spremni, konstruktivni, pripremiti projekte i maksimalno iskoristiti ovu pomoć koja nam se pruža – rekao je Andrović.

Svecana-Zdenci-8

Saborska zastupnica Vesna Bedeković također je istaknula vidljiv naporan i vrijedan rad načelnika i njegovog tima.

-U ovoj općini napravio se jedan lijepi prikaz kako treba raditi u jednoj maloj općini i na tome čestitam načelniku i njegovim ljudima. Pred nama je to novo sedmogodišnje razdoblje financijskog okvira EU gdje će biti moguće realizirati brojne projekte i zato pozivam i vas da budete i nadalje ovako vrijedni, a mi kao saborski zastupnici ćemo pogurati koliko možemo kako bi vam pomogli. Pokazali smo se kao županija koja zna raditi, zna povući sredstva iz EU i samo tako treba nastaviti jer imamo izvrsne ljude koji to mogu – zaključila je Bedeković.

Svecana-Zdenci-9

Na kraju sjednice podijeljene su zahvalnice, priznanja i plakete, pa je tako zahvalnicu za doprinos i promociju sporta dobio Saša Merunka, općinska priznanja dobili su Željko Fekete za doprinos i promicanje istine o Domovinskom ratu te Miroslav Biro za doprinos i razvoj sporta.

Zlatne plakete primili su Miroslav Zlosa za dugogodišnji rad u Nogometnom klubu Sloga i razvoj sporta na području općine te Veljko Mikić za dugogodišnji rad i razvoj lovstva te Lovačke udruge “Šljuka” Zdenci.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

Poštenjem i marljivim radom do uspjeha: U povodu Dana općine Zdenci i blagdana svetog Mihaela održana svečana sjednica Općinskog vijeća

Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.