Potpisan ugovor za asfaltiranje ceste Kapinci – Josipovo

Uz nazočnost virovitičko-podravskog župana Igora Androvića, načelnici općina Sopje i Suhopolje, Berislav Androš i Siniša Horvat potpisali su danas (utorak) ugovore s izvođačima radova, Cestama Osijek i Cestama Bjelovar, o modernizaciji (asfaltiranju) cesta na svom području.

Tako će se asfaltirati cesta Kapinci – Josipovo i Jugovo Polje – Budanica. Dionica Kapinci – Josipovo će se asfaltirati u dužini od 3.785 metara. Vrijednost radova je 2.873.575 kuna, a polovicu tog iznosa financirat će Općina Sopje. Dionica Jugovo Polje – Budanica asfaltirat će se u duljini od 800 metara, a vrijednost radova iznosit će 882.561 kunu, od čega će Općina Suhopolje financirati 50 posto, a ostatak, kao i u slučaju dionice Kapinci – Josipovo, Virovitičko-podravska županija, odnosno Županijska uprava za ceste.

-Drago mi je što već treću godinu zaredom nastavljamo s modernizacijom cesta u suradnji sa Županijskim cestama Virovitičko-podravske županije. Na red su došli općine Suhopolje i Sopje, koje će sufinancirati modernizaciju cesta, svaka naravno na svom području. Cilj nam je povezati sva naselja, na način da asfaltiramo ceste u naseljima u kojima još nema asfalta, jer mislim da ljudi u 21. stoljeću to itekako zaslužuju – rekao je župan Andrović.

Što se tiče općine Suhopolje, riječ je o cesti koja povezuje naselja Jugovo Polje i Budanicu, odnosno državnu cestu D2 s naseljem Budanica.

-Ovim će se uvelike skratiti put, prvenstveno našim poljoprivrednicima, koji su u posljednje vrijeme često propitkivali što će se dogoditi s tom prometnicom. Ovim putem zahvaljujem Virovitičko-podravskoj županiji i Županijskoj upravi za ceste što su zajedno s nama pronašli rješenje i uzeli u obzir ovu potrebu naših sumještana. Veliku dobrobit od ove priče imat će upravo naši poljoprivrednici, jer to je u Slavoniji najvažnija gospodarska grana, pogotovo u ovakvim općinama gdje možemo vidjeti kako je glavna proizvodna djelatnost upravo poljoprivreda – naglasio je načelnik općine Suhopolje Siniša Horvat.

Zadovoljan je bio i načelnik općine Sopje, Berislav Androš, koji je podcrtao kako se o cesti Kapinci – Josipovo govori već 20-ak godina, a sada ona postaje stvarnost.

-Ovo je godinama bio nedosanjani san generacija mještana općine Sopje. Cesta je to u vrijednosti gotovo tri milijuna kuna, dužine četiri kilometra. Zasigurno će pomoći prometnoj povezanosti svim kategorijama ljudi. Cesta Kapinci-Josipovo bila je jedina na području općine Sopje koja nije povezivala asfaltno naselje Josipovo s ostatkom općine. Ovaj projekt je samo šlag na tortu kojeg smo planski radili sve ove godine – zaključio je Androš.

Inače, ove godine je u planu i asfaltiranje ceste Veliko Polje – Žlebine i Macute – Smude.

(www.icv.hr, www.vpz.hr, foto: K. Toplak)

Izvor

Autor: Predrag Martinović

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.