Povodom plasmana na Državno vatrogasno natjecanje turnašički Biseri bili na prijemu kod župana i Vatrogasne zajednice VPŽ

Vatrogasna zajednica, u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom, organizirala je danas u Tehnološko-inovacijskom centru prijem natjecateljskih odjeljenja koja su nastupila na Državnom vatrogasnom natjecanju. Podsjetimo, 26. rujna Virovitičko-podravsku županiju na Državnom vatrogasnom natjecanju odraslih vatrogasaca predstavljalo je 120 vatrogasaca iz šest DVD-a s područja VPŽ, a izvrsne rezultate ostvarili su DVD Turnašica i DVD Virovitica. DVD Turnašica u Muškoj A kategoriji osvojila je treće mjesto, dok je DVD Virovitica u Muškoj B kategoriji osvojila drugo mjesto čime su osigurali sudjelovanje na međunarodnom natjecanju vatrogasaca u organizaciji CTIF-a koje će se iduće godine održati u Sloveniji.

Riječ je o osmom državnom natjecanju vatrogasaca na kojem je nastupilo 203 odjeljenja i 2030 natjecatelja iz cijele Hrvatske. Natjecanje, koje je organizirala Hrvatska vatrogasna zajednica uz sudomaćinstvo Vatrogasne zajednice Varaždinske županije, odvijalo se na osam natjecateljskih staza i tri staze za štafetnu utrku. Za našu županiju, bilo je ovo najuspješnije državno natjecanje ikad.

– Mogu reći da mi je iznimna čast što sam zapovjednica jedne vatrogasne zajednice koja je u svom povijesnom radu ostvarila ovako izniman rezultat. Do zadnjeg trenutka, sve dok nisu objavljeni službeni rezultati, nisam vjerovala da smo ovo postigli, a sad vam samo mogu reći da sam ponosna na vas zbog svega što ste učinili. Odnosi se to na vrijeme i prije, a i za vrijeme natjecanja i naravno, za sve ono što tek dolazi. Nadam se da ćete kao takvi ponosno i časno nositi ime svog grada, županije, Republike Hrvatske i vašeg DVD-a na Olimpijadi u Celju- istaknula je u uvodnom govoru zapovjednica Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije Matea Fras Venus.

Za DVD Turnašicu ovo će biti čak treća Olimpijada, a da se radi o velikom pothvatu svjestan je i načelnik općine Pitomača Željko Grgačić.

– Čestitam DVD-u Virovitica, ali i mojim dragim Biserima koji su ostvarili odličan uspjeh. Plasirati se tri puta na Olimpijadu nije mala stvar, a pogotovo kada znamo kroz što se sve prolazilo da bi se ovakvi uspjesi ostvarili. Svi skupa možemo vam samo čestitati na trudu, zalaganju i odricanju. Podredili ste se ovom pozivu, posvetili ste svoje vrijeme čak i ako je to značilo da morate zapustiti neke druge stvari, ali znate i sami da bez muke i rada nema rezultata. Vi ste ponos naše Turnašice, naše općine, županije, ali i cijele Hrvatske- rekao je Željko Grgačić.

Čestitajući sjajnim vatrogascima, gradonačelnik Ivica Kirin istaknuo je značaj ovog uspjeha na natjecanju te činjenicu da je uz znanje i spretnost vatrogasaca, ovaj uspjeh rezultat i dobrog rada DVD-a u cjelini.

– Iako u novijem vremenu DVD-i u gradskim sredinama, pa tako i u Virovitici zbog postojanja Javnih vatrogasnih postrojbi, nemaju toliko intervencija u slučaju akcidentnih situacija, oni se mogu isticati po dobrim rezultatima na natjecanjima, ali isto tako i na obuci mladih kadrova koji će jednog dana možda postati profesionalni vatrogasci. Da bi to bilo ostvarivo, Grad Virovitica založiti će se za to da se, osim unutar DVD-a Virovitica, o značaju vatrogastva govori i u školama, te da one na razne načine potiču interes mladih naraštaja za ovaj humani posao, jer ipak, vatrogasci su među prvima koji pomažu u nemilim situacijama- rekao je Ivica Kirin i nastavio.

– Vi možda nemate ime, ali ste naši lavovi. Hvala vam za ovaj rezultat. Onaj tko radi uvijek će napraviti dobar posao bez obzira na sve nedaće koje se nađu pred njim. Zaslužujete svaku pohvalu, nastavite i dalje raditi u zajedništvu i za kraj mogu samo čestitati i vama i kolegama iz DVD Turnašice na ostvarenom uspjehu- dodao je.

Čestitke vatrogascima uputio je i župan Igor Andrović, koji im je tom prigodom uručio i pehare za ostvarene rezultate.

– Stvarno se vidi da svi živite vatrogastvo u punini, a s obzirom na takav način života veliki rezultati vama su predodređeni. Virovitičko-podravska županija jedina je županija uz Zagrebačku koja ima dva ili više uspjeha te možemo biti samo ponosni na vas, svi znaju za naše vatrogasce, a sada će se za vas znati i još dalje. Ono što ste postigli izuzetno je velika stvar, hvala vam na ovako uspješnom predstavljanju naše županije i puno sreće na Olimpijadi- zaključio je župan Igor Andrović, a ujedno je najavio kako će Virovitičko-podravska županija i dalje nastaviti pomagati Dobrovoljna vatrogasna društva.

Uz spomenute, prijemu su nazočili i glavni vatrogasni zapovjednik Mario Starčević, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Virovitica Anto Tutić, predsjednik Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije Željko Palković, predsjednik DVD-a Virovitica Mario Pavelić i zamjenik zapovjednika DVD Turnašica Josip Nemet.

(www.icv.hr, mra, foto: K. Toplak)

FOTOGALERIJA

Izvor

Autor: Predrag Martinović

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.