Saborski zastupnik Josip Đakić, župan Igor Andrović i načelnik općine Gradina Marko Ajček obišli tri značajna objekta u naselju Gradina

Saborski zastupnik Josip Đakić, župan virovitičko-podravski Igor Andrović i njegov zamjenik Marijo Klement, gradonačelnik grada Virovitice Ivica Kirin te domaćin, načelnik Općine Gradina Marko Ajček i predsjednik Općinskog vijeća općine Gradina Ivan Gojević danas (srijeda) su obišli značajne projekte u općini Gradina: završeni Dječji vrtić u Gradini, postavljanje krova na zgradi Sportskog centra u Gradini te rekonstrukciju vatrogasnog spremišta u DVD Gradina. Radi se o vitalnim projektima u ovoj općini koji su važni za razvoj, a samim time i za ostanak mlađih žitelja u ovoj općini, kojima se na taj način znatno povećala infrastruktura.

Ovo su vrlo važni projekti za općinu Gradina, naglasio je tim povodom načelnik općine Gradina Marko Ajček.

– Ovo su tri iznimno vitalna projekta na području općine Gradina, odnosno u samom mjestu Gradina. Sa zadovoljstvom možemo konstatirati da je Dječji vrtić u Gradini završen, a to je vrijednost od 4,6 milijuna kuna. Iznimno sam sretan što se taj dugo očekivani projekt sada i realizirao. Također imamo ovdje i vatrogasno spremište koje je u fazi realizacije, odnosno pri samom kraju i koje će puno doprinijeti razvoju vatrogastva, s obzirom da vatrogasci kao takvi nisu imali adekvatno spremište za njihova vozila, a s ovim ćemo riješiti puno toga. Isto tako, završili smo i rekonstrukciju krovišta na sportskom centru u Gradini, a to je bio i jedan od najbitnijih preduvjeta da bi mogli dalje krenuti u realizaciju obnavljanja samog sportskog centra – rekao je Marko Ajček.

Virovitičko-podravska županija posebni akcent daje upravo razvoju infrastrukture naselja na području županije, istakao je tom prigodom župan Igor Andrović.

– Ono što me posebno veseli je skorašnji završetak izgradnje Dječjeg vrtića u Gradini, jer to je jedan od 11 vrtića koji se grade na području Virovitičko-podravske županije i svi ti vrtići su u ruralnim područjima i ono što mi svo ovo vrijeme zagovaramo ovdje, da u našoj županiji svi žitelji trebaju imati jednake uvjete, bili oni u ruralnim ili urbanim područjima, dakle djeca koja žive u ruralnim područjima trebaju imati ista prava i iste uvjete kao djeca koja žive u gradovima, a nadam se da smo nakon svih ovih 11 vrtića značajno poboljšali uvjete života u našim ruralnim područjima te doprinijeli ostanku mladih obitelji u našoj županiji – istakao je župan Igor Andrović.

Jedan od najzaslužnijih što se takvi projekti rade na području naše županije, zasigurno je i saborski zastupnik Josip Đakić, koji je tom prigodom istakao veliko zadovoljstvo što je dio tih vitalnih projekata zaživio, a dio njih se bliži kraju.

– Mogu reći da je kontinuitet oplemenjivanja našeg ruralnog prostora i dalje u tijeku te mislim da je skorašnji završetak ova tri značajna projekta u općini Gradina i dokaz da je sve ono što je obećano žiteljima ove općine, sada već vidljivo, a uskoro će biti i funkcionalno. Uz sve što je već dosad učinjeno, možemo reći da općina Gradina ide ka svom solidnom oporavku i napretku koji sigurno ima za sobom i refleks potpore, što županije, što ministarstava, što Vlade Republike Hrvatske i što nas saborskih zastupnika, jer u zajedništvu raditi i stvarati je izuzetno zadovoljstvo. Vjerujem da i žitelji Gradine prepoznaju sve ono što je učinjeno i da će to služiti njima na dobrobit – rekao je tim povodom saborski zastupnik Josip Đakić. (www.icv.hr, bs, foto: M. Rođak)Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.