Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

U nedjelju poslije ponoći, oko 00.30 sati, se na županijskoj cesti na ulazu u Gornji Miholjac iz pravca Španata, dogodila teška prometna nesreća u kojoj je život izgubio devetnaestogodišnji vozač osobnog automobila

Prometne nesreće protekli tjedan
U nedjelju poslije ponoći, oko 00.30 sati, se na županijskoj cesti na ulazu u Gornji Miholjac iz pravca Španata, dogodila teška prometna nesreća u kojoj je život izgubio devetnaestogodišnji vozač osobnog automobila. Pošto se nije kretao sredinom obilježene prometne trake kotačima je zahvatio putnu bankinu, nastavio nekontrolirano kretanje po bankini i putnom jarku i udario u rub putnog mosta, zbog čega je došlo do zanošenja i prevrtanja vozila, te udara desnom stranom vozila u betonski nosač električne mreže koji je oštetio. Od udarca u betonski stup vozilo je odbačeno poprečno na kolnik, gdje je i zaustavljeno na krovu.

Osim ovoga mladog vozača u prometnim nesrećama protekli tjedan je nastradala i mlada vozačica koja je sa putnicom u vozilu lako ozlijeđena u prometnoj nesreći u Ulici M. Gupca u Virovitici.
Ukupno je protekli tjedan na području Policijske uprave virovitičko – podravske evidentirano 9 prometnih nesreća, i to 7 prometnih nesreća s materijalnom štetom, jedna s ozlijeđenim osobama i jedna s poginulom osobom. Kod 2 počinitelja prometnih nesreća je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu, a oba su uzrokovala prometne nesreće u subotu u večernjim satima u Slatini.
 
Utvrđeni prekršaji
Protekli tjedan su u nadzoru prometa policijski službenici utvrdili 254 prekršaja, od kojih 24 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 66 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 46 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 35 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.
Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u Čađavičkom Lugu u subotu u 05.30 sati gdje je utvrđeno da je vozač osobnog automobila njemačkih reg. oznaka, na dionici ceste na kojem je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h, upravljao brzinom od 124 km/h.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.47 g/kg je utvrđena kod vozača osobnog automobila starosti 40 godina koji je zatečen kako upravlja vozilom srijedu u 22.10 sati u Suhopolju.
Tijekom proteklog tjedna je sukladno čl. 134. Prekršajnog zakona uhićen jedan vozač zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.
 
 
 

Stranica

Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.