Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Protekli tjedan su na prometnicama Virovitičko – podravske županije evidentirane 3 prometne nesreće, no sve 3 s ozlijeđenim osobama. U tim prometnim nesrećama je 35-godišnji vozač osobnog automobila teško ozlijeđen

Prometne nesreće protekli tjedan
Protekli tjedan su na prometnicama Virovitičko – podravske županije evidentirane 3 prometne nesreće, no sve 3 s ozlijeđenim osobama. U tim prometnim nesrećama je 35-godišnji vozač osobnog automobila teško ozlijeđen, a 2 vozača i jedan putnik u osobnim automobilima su lako ozlijeđeni, svi starosti od 20 do 30 godina. Obje prometne nesreće s lako ozlijeđenima su uzrokovali vozači pod utjecajem alkohola, a dogodile su se u Milanovcu i Čačincima.
Prometna nesreća s teško ozlijeđenim vozačem osobnog automobila osječkih reg. oznaka se dogodila u subotu prije ponoći u Starom Gracu, a ovo slijetanje vozila s ceste je bilo uzrokovano nepropisnim kretanjem kolnikom.
 
Utvrđeni prekršaji
Protekli tjedan su policijski službenici u nadzoru prometa utvrdili 231 prekršaj, od kojih 24 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 80 prekršaj upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 39 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 16 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.
Najveća brzina kretanja vozila od 109 km/h je utvrđena kod vozača osobnog automobila u ponedjeljak u 07.30 sati u Starom Gracu, na dionici D2 u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.56 g/kg je utvrđena kod 28-godišnjeg vozača bicikla koji je zatečen kako upravlja vozilom u subotu u 23.25 sati u Čačincima.
 
Uhićeni i zadržani
Sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona uhićena su 4 vozača zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Stranica

Izvor

Autor: Predrag Martinović

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.