Sjednica Općinskog vijeća Pitomače: Novi vrtić u Starom Gracu, snižena cijena smještaja djece u Potočnici

U Domu kulture u Pitomači, održana je 4. sjednica Općinskog vijeća Općine Pitomača pod predsjedanjem Rikarda Bakana, a u nazočnosti općinskoga načelnika Željka Grgačića. Većina točaka Dnevnog reda bila je vezana uz polugodišnja financijska izvješća Općine Pitomača i sve njezine korisnike proračuna (Dječji vrtić Potočnica, Knjižnica i čitaonica Pitomača, Centar za kulturu Drago Britvić), i sva su prihvaćena jednoglasno.

Uz to, za ravnatelja-odgojitelja Dječjeg vrtića „Potočnica“ ponovo je izabrana Marija Jakelić te su odabrana nova 3 člana Upravnog vijeće vrtića. Isto tako, donesena je Odluka o mjerilima za određivanje ekonomske cijene smještaja djece i visinu roditeljskih uplata za ostvarivanje redovnog programa predškolskog odgoja i obrazovanja u Dječjem vrtiću „Potočnica“. Tako je cijena smještaja s 470 kuna smanjena na 400 kuna.

Također, donesen je plan proširenja mreže dječjih vrtića te se time ujedno dala suglasnost za rekonstrukciju stare Područne škole u Starom Gracu u Područni odjel Dječjeg vrtića „Potočnica“.

– Ove smo se godine prvi put susreli s činjenicom da nismo mogli upisati svu djecu prijavljenu na natječaj za prijem u Dječji vrtić. Ostalo je 40-ak neupisane djece te smo ovom odlukom proširili mrežu dječjih vrtića uz plan ustrojavanja Područnog odjela Dječjeg vrtića Potočnica u naselju Stari Gradac. Za te potrebe ćemo u funkciju staviti zgradu stare osnovne škole s obzirom na to da tamo imamo izgrađenu novu zgradu osnovne škole. Uz rekonstrukciju, zgrada može služiti toj svrsi te bismo onda pokrili sve potrebe za smještaj djece – rekao je predsjednik Općinskog vijeća Rikard Bakan.

Naime, Općina će krajem rujna prijaviti projekt rekonstrukcije na natječaj koji će se otvoriti u sklopu Mjere 7.4.1 Ruralnog razvoja. Na Dnevnom redu našlo se i davanje suglasnosti općinskom načelniku za donošenje Odluke o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja za nabavu namještaja za opremanje interijera i vanjsko opremanje Centra za posjetitelje Križnica – Interpretacijskog centra rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav. Kao najpovoljniji ponuditelj izabrana je firma Tehnohit iz Pitomače. Jednako tako vijećnici su dali suglasnost za ulaganje u rekonstrukciju Društvenoga doma u Dinjevcu. (www.icv.hr, ib)

 

 

Izvor

Autor: Predrag Martinović

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.