Slatinski gradonačelnik održao radni sastanak s predstavnicima tvrtke Flammifer iz Ozlja: Grad Slatina planira nova ulaganja u vatrogastvo grada Slatine

Gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić održao je radni sastanak s predstavnikom tvrtke Flammifer d.o.o. iz Ozlja, generalom Mladenom Markačem i direktorom iste, dipl. ing. str. Goranom Žugecom. Sastanku su prisustvovali i zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Slatine Stjepan Venus i tajnik Vatrogasne zajednice grada Slatine Dragan Medvedović.

Tom su prigodom gosti predstavili proizvodni asortiman tvrtke Flammifer koji između ostaloga obuhvaća vatrogasna vozila i opremu, brodski program i komunikacijsku opremu, kao i gospodarske nadogradnje vrlo visoke kvalitete zasnovane na tehnologiji za obradu čelika, nehrđajućeg čelika i aluminija.

– Interes je svake lokalne zajednice jačati vatrogastvo i tako povećati sigurnost građana, stoga je Grad Slatina zainteresiran nastaviti kontinuitet koji je započeo unazad nekoliko godina u suradnji s JVP i VZG Slatine, te nadograditi vatrogasni vozni park onim vozilima koja još nedostaju, kao i potrebnom opremom, – rekao je gradonačelnik Ostrošić.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Slatine Stjepan Venus pohvalio je opremu i vozila iz prezentiranog asortimana ove tvrtke čiji su korisnici jednim dijelom i slatinski vatrogasci, te je do sada ostvarena zajednička suradnja u više navrata. Izrazio je zadovoljstvo kvalitetom vozila iz njihovih asortimana kao što su auto cisterna za pitku vodu od 6.700 litara, te velika cisterna kapaciteta 10.000 litara, ali i servisnim uslugama ove tvrtke.
Istaknuo je kako je vozni park JVP Slatina u prosjeku star 14 godina, te dosta dobro opremljen.

– Raspolažemo sa 7 vozila za intervencije i 3 za prijevoz opreme. Osim toga imamo kombi za prijevoz ljudstva, zapovjedno vozilo, malo tehničko vozilo kapaciteta 300 l vode i jednu brodicu, te ostalu potrebnu opremu za intervencije, no uvijek težimo nabaviti nešto novo kako bi bili što opremljeniji.
Do lipnja se nadamo kroz Program Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva unutarnjih poslova u suradnji s Hrvatskim šumama, nabavi šumskog vatrogasnog vozila. Budući da trenutno raspolažemo samo s jednim velikim navalnim vozilom, u skorijoj budućnosti ćemo morati nabaviti još jedno takvo  kapaciteta najmanje 3000 l vode kojemu je trenutačno cijena oko 1,5 milijun kuna bez PDV-a, – rekao je zapovjednik Venus.

Tajnik VZG Slatine Dragan Medvedović upoznao je nazočne s opremljenosti vatrogastva dobrovoljnih vatrogasnih društava na slatinskom području te istaknuo izuzetnu suradnju s gradonačelnikom i strukturom Grada Slatine koji najvećim dijelom financira njihov rad.

– Uz onaj sigurnosni aspekt spremnosti spašavanja života građana i njihove imovine, nastojimo što više očuvati tradiciju vatrogastva na ovim prostorima uključivanjem u rad DVD-a što većeg broja mladih kao i žena što je dovelo i do profesionalnih zapošljavanja vatrogaskinja.
Imam samo riječi hvale radu naših vatrogasaca koji uz kvalitetno održavanje opreme u pripravnosti organiziraju i redovite vježbe, a isto tako vrlo su uspješni na vatrogasnim natjecanjima. Jednom riječju u njihovim rukama smo sigurni, – rekao je gradonačelnik Ostrošić te istaknuo kako su mogućnosti suradnje s tvrtkom Flammifer velike, tim više što ova tvrtka novim vozilima i vrlo inovativnim proizvodima na području Republike Hrvatske može konkurirati i europskim proizvodima toga tipa. S druge strane tu su i neke druge mogućnosti poput nadogradnje već postojećih vozila, kao i popravci i servisi na terenu.

– Prvi sljedeći korak bit će nam nabava velikog navalnog vozila za potrebe JVP Slatina o čemu će se još razgovarati budući da se radi o velikom iznosu, – zaključio je gradonačelnik.
(www.radioslatina.hr)

Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.