U Pitomači je održan radni sastanak između predstavnika SAFU-a i Općine Pitomača

U Pitomači je održan radni sastanak između predstavnika SAFU-a na čelu s ravnateljem Tomislavom Petricem i nositelja projekta Općine Pitomače „Centar za posjetitelje Križnica – Interpretacijski centar Rezevata biosfere Mura-Drava-Dunav“  i nositelja projekta „Spektar“ tvrtke DRAFT d.o.o. Teme sastanka bile su investicije u provedbi projekta, odnosno problematika izvođenja radova, tehničkog pregleda i dozvola, opremanja i unutarnjeg uređenja i uređenja okoliša.U sklopu radnog sastanka, obišli su radove na staroj zgradi škole i zgradi Centra za posjetitelje u Pitomači čija je prenamjena u tijeku. Nakon rekonstrukcije i opremanja planirano je zgradu škole koristiti za pružanje socijalnih usluga djeci, mladim te starijim osobama, dok bi se trenutna zgrada Centra za posjetitelje koristila za povećanje atraktivnosti, edukativnog kapaciteta i održivog upravljanja odredištima prirodne baštine.

Projekt „Spektar“, vrijedan 8.049.674,37 kuna, za cilj ima unaprjeđenje socijalne infrastrukture kroz preuređenje i opremanje objekta radi provođenja procesa deinstitucionalizacije i procesa prevencije institucionalizacije i razvoja mreže izvaninstitucijskih usluga psihosocijalne podrške, pomoći u kući i rane intervencije i službe podrške u zajednici, kako bi se ranjivim skupinama u ovom slučaju djeci s teškoćama u razvoju, mladima i osobama treće životne dobi omogućila adekvatna podrška. Provedbom ovog projekta će se osigurati izvaninstitucijske usluge pomoću kojih će se smanjiti broj institucionalizirane djece i odraslih, budući da će im biti omogućene adekvatne usluge.

Provedbom projekta „Centar za posjetitelje Križnica – Interpretacijski centar Rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav“, ukupne vrijednosti 16.250.745,01 kuna, očuvat će se prirodna baština te bolje valorizirati i prezentirati razvoj turizma, potičući istodobno gospodarske aktivnost. Cilj projekta je doprinijeti uspostavi održivog korištenja prirodne baštine na području Virovitičko-podravske županije koji će kroz integraciju svih projektnih aktivnosti za cilj imati doprinos održivom društveno gospodarskom razvoju na lokalnoj i regionalnoj razini.

Sastanku su prisustvovali predstavnici tvrtke DRAFT d.o.o. za poticanje gospodarskog razvoja, savjetovanje, zastupanje, turistička agencija i predstavnici Općine Pitomača.

(izvor: www.safu.hr)

Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.