U tijeku priprema projektne dokumentacije za preuređenje bivše vojne karaule “Zanoš-Kapinci”

Općina Sopje, koja se unazad desetak godina zahvaljujući svojim projektima formirala u jednu od dobro prepoznatljivih općina u Virovitičko-podravskoj županiji, krasi poseban senzibilitet za razvoj sportsko-rekreativnih i edukativnih sadržaja u tom prekograničnom području. Posebno je tome doprinijela dobra prekogranična suradnja koja je započela još 2006. godine, a radi se o kulturno-umjetničkoj i sportskoj manifestaciji „Dravsko proljeće“, a susretište je Hrvata s obje strane granice Hrvatske i Mađarske, naizmjenično svake godine u Sopju i Starinu.

Zbog svojih prirodnih ljepota i zemljopisnog položaja, općina Sopje zanimljiva je za još dosta sportsko-rekreativnih sadržaja, a široku lepezu toga spoznao je i načelnik općine Sopje Berislav Androš koji je početkom ožujka ove godine s državnom tajnicom Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Sanjom Bošnjak, potpisao ugovor o korištenju bivše vojne karaule “Zanoš-Kapinci” kraj naselja Kapinci.

-To je jedna priča koja se proteže već više od deset godina, a sada, kada u Ministarstvu imamo državnu tajnicu Sanju Bošnjak, iskoristila se prigoda za početak realizacije tog lijepog projekta – napomenuo je načelnik Androš, te nam rekao u kojoj je fazi ovaj projekt.

-Usuglasili smo se u vezi dokumentacije koja je bila potrebna da bi uopće došli u situaciju da možemo zatražiti tu karaulu na korištenje. Na Općini su sad daljnji koraci, a trenutno pripremamo projektnu dokumentaciju, odnosno idejni projekt kako će to u budućnosti izgledati. Imamo velike planove, a prvenstveno ćemo biti usmjereni na popratne sadržaje za postojeći rekreativni biciklizam uz rijeku Dravu. Podsjetit ću da se tu radi o najvećoj Europskoj biciklističkoj ruti koja se proteže i kroz općinu Sopje. Namjeravamo bivšu karaulu zajedno sa okolišem preurediti u jedno lijepo prebivalište sa svom potrebnom infrastrukturom koja će služiti ne samo na radost i zadovoljstvo biciklista, nego i svih mještana i ostalih gostiju koji se upute ovamo. S nestrpljenjem očekujemo da krenemo u radove, no dinamika ne ovisi o nama, nego o novom financijskom razdoblju EU koje kreće uskoro, a mi ćemo pričekati. Bit ćemo spremni sa svom dokumentacijom jer to je uvjet da se krene s realizacijom – rekao nam je načelnik općine Sopje Berislav Androš. (www.icv.hr, bs)

Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.