U Voćinu održana početna konferencija projekta „Za budućnost općine Voćin“

U Voćinu je danas (srijeda) održana početna konferencija u okviru projekta „Za budućnost općine Voćin“ koju provodi Općina u partnerstvu s Dječjim vrtićem „Jelenko“ iz Voćina u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020.“ sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda“. Konferencija je održana u prostorijama Općine Voćin, a na njoj su osim roditelja i djece nazočili i načelnik općine Voćin Predrag Filić, voditeljica projekta Petra Miholančan, te ravnateljica Dječjeg vrtića Jelenko Marica Bičanić Krupa.

– Ovaj projekt vrijedan oko 433.000 kuna kojeg financira EU, omogućit će desetoro djeci slabijeg socijalno ekonomskog stanja da u iduće dvije godine pohađaju vrtić bez naknade, a sredstva koja su za istu namjenu dosad njihovi roditelji utrošili, bit će im refundirana – rekla je voditeljica projekta Petra Miholančan.

Svrha je da se poveća stopa sudjelovanja djece u vrtićkom obrazovanju te uključenost u program vrtića. Na taj način smanjuje se i rizik od siromaštva, ranog napuštanja školovanja i socijalna isključenost, rekla je Petra Miholančan.

Pohađanje Dječjeg vrtića je vrlo važno i može znatno utjecati na razvoj djeteta, napomenula je tom prigodom ravnateljica Dječjeg vrtića Jelenko iz Voćina Marica Bičanić Krupa.

– U vrtiću djeca stječu razne kompetencije, kako socijalne vezane uz pripremu za odlazak u školu, a isto tako vrtić je najbolje i najsigurnije mjesto u kojem djeca imaju smještaj, tako da roditelji ne moraju brinuti za ono vrijeme kada nisu u mogućnosti biti s njima – napomenula je ravnateljica Marica Bičanić Krupa.

-Briga Općine Voćin za djecu najmlađe dobi je već poslovična jer Voćin je najmlađa općina u RH, ali i općina s najvećim natalitetom u VPŽ – rekao je tom prigodom načelnik općine Predrag Filić, podsjetivši da osim u Voćinu, od prošle godine djeluje i Dječji vrtić u naselju Ćeralije.

– Fokus svih naših politika su upravo mladi, od svoje najranije dobi, pa sve do one osnovnoškolske, srednjoškolske, ali i fakultetske dobi. Tim povodom proširili smo vrtić u Voćinu, otvorili vrtić u Ćeralijama, a nastavit ćemo tako i dalje. Ove godine ćemo projektirati i jaslice kako bi taj cijeli razvojni život djece bio pokriven od najmlađeg doba do njihove punoljetnosti. Osim osnovne škole, od ove godine u Voćinu djeluje i glazbena škola, matične Glazbene škole u Slatini. Isto tako moram napomenuti da osim sufinanciranja vrtića od 90 posto ukupnog iznosa, Općina Voćin sufinancira i prijevoz učenika u Srednju školu u Slatini, kao i stipendiranje studenata na pohađanju njihovih fakulteta. Dakle, pratimo ih do njihove samostalnosti kada trebaju sazreti da rade svoj posao i osnivaju svoju obitelj – napomenuo je načelnik Općine Voćin Predrag Filić. (www.icv.hr, bs)

Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.