Uređenje društvenog doma u Obradovcima napreduje prema planu, završetak radova do kraja lipnja

Na području općine Zdenci danas (četvrtak) je u radnom posjetu boravila državna tajnica Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Sanja Bošnjak. Razlog posjeta bila je investicija uređenja društvenog doma u Obradovcima koje je upravo ovo Ministarstvo sufinanciralo.

-Riječ je o realizaciji projekta koji smo ljudima na terenu i najavili i obećali te naravno krenuli u realizaciju. Društveni dom u Obradovcima još je jedan dokaz da želimo sva mjesta na području općine ravnomjerno razvijati. Vrijednost ovih radova je 450 tisuća kuna, od čega je Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine sufinanciralo 107 tisuća kuna, a kroz radove je obuhvaćeno vanjsko uređenje i to krovišta, fasade i stolarije i završetak radova očekujemo do kraja lipnja. Ovim putem zahvaljujem se Ministarstvu na svesrdnoj pomoći pri realizaciji ovog projekta koji će donijeti jako puno mještanima Obradovaca – rekao je načelnik Tomislav Durmić.

Državna tajnica Sanja Bošnjak izrazila je zadovoljstvo inicijativom za ovaj projekt.

-Svake godine naše Ministarstvo ima na raspolaganju određena sredstva za sufinanciranje poboljšanja komunalnog standarda u općinama i gradovima i to najvećim dijelom u manjim općinama koje teže ostvaruju bespovratna sredstva. Takav smo natječaj imali i ove godine na koji je došlo 390 različitih projekata, a odobreno njih 176 među kojima i 12 s područja VPŽ i jedna od njih je i ovaj s područja općine Zdenci što je meni osobito drago jer uvijek s ponosom kažem kako sam rođena Zdenčanka. Obilaskom ovog društvenog doma u Obradovcima vidjela sam koliko je obnova potrebna tom domu, ali ujedno sam vidjela i niz vrijednih promjena koje su očite na području cijele općine. Isto tako, u razgovoru s načelnikom Durmićem upoznata sam i s novim vrijednim projektima koji su u pripremi i koji će ovom malom ruralnom prostoru putem sredstava EU fondova i naših ministarstava donijeti jako puno. I moram reći, koliko god ponekad izgledalo da naša sela u Slavoniji izumiru, upravo te male općine svojim napornim radom čine čuda i uvijek postoje mogućnosti samo ako smo zajedno, ako djelujemo kao jedan i svaku onu prepreku vidimo kao novu priliku u borbi za opstanak malih sredina na ovom području – zaključila je Bošnjak. (www.icv.hr, vg)

Izvor

Autor: Predrag Martinović

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.