Uređenje interijera zgrade 3. rajona u Slatini u samoj završnici

U sklopu ciklusa uređenja mjesnih domova na području grada Slatine i prigradskih naselja u nekoliko etapa prišlo se i uređenju doma slatinskih mjesnih odbora Matija Gubec i Braće Radić, odnosno zgrade Trećeg rajona u Slatini.

Na inicijativu ovih mjesnih odbora, a u zajedničkoj suradnji s Gradom Slatinom kroz Program malih komunalnih akcija, ali i dodatna ulaganja Grada ovih se dana uređenje interijera privodi kraju. Tako će i ovaj dom biti spreman za provođenje skorašnjih lokalnih izbora uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, budući da se zbog situacije s koronavirusom još uvijek ne može koristiti za druženja, održavanje sastanaka i raznih manifestacija i drugih prigoda za koje je i namijenjen. 

Zgradu Trećeg rajona obišao je gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić u pratnji pročelnika Stručne službe Krunoslava Šaraboka i predsjednika MO Matija Gubec, Josipa Gebaja, te se tom prigodom s nostalgijom prisjetio slavnih dana ovoga doma.

– Treći rajon je bio moj prvi disco i sjećam se tih zabavnih druženja uz odličnu glazbu, i znam da je kasnije puno generacija mladih prošlo ovdje, no uvijek je bilo problema s toaletom kojeg uopće nije bilo.
Mi smo ovdje i sustanari jer se u ovoj zgradi na katu nalaze i dva stana čijim smo stanarima također riješili problem kanalizacije uređenjem sanitarnog čvora u prizemlju, a u narednom periodu predstoji još uređenje zajedničkog dvorišnog prostora, – rekao je gradonačelnik Ostrošić te istaknuo kako je u ovom domu osim osposobljavanja prijeko potrebnog sanitarnog čvora, zamijenjena dotrajala stolarija, a na nove PVC prozore postavljene su trakaste zavjese. Zamijenjene su i dotrajale elektroinstalacije te je postavljena nova led rasvjeta koja je multifunkcionalna što je osim novog sustava grijanja još jedan način uštede energije. Uveden je plin i ugrađeno plinsko centralno grijanje, postavljen je keramički pod u hodniku prema sanitarnom čvoru, te je osim velike dvorane ličenjem zidova uređeno i samo predvorje kao i ured koji će također dobiti novu svrhu u sklopu ovoga prostora.

– U narednom periodu slijedi nastavak opremanja velike dvorane kojoj trenutačno nedostaje namještaj, no prije toga u planu je i sanacija parketa kako bi se sve zaokružilo u jednu cjelinu, a onda je samo bitno pametno gospodariti ovim prostorom kako bi se očuvao i za generacije koje dolaze, – zaključio je gradonačelnik Ostrošić istaknuvši kako se razmišlja i o nekim novim sadržajima poput nabave opreme za stolni tenis koja će koristiti osobito mladima prigodom zajedničkih druženja, no sve u svoje vrijeme. 

Svoje oduševljenje novouređenim prostorom nije krio predsjednik MO Matija Gubec, Josip Gebaj:

– Meni je izrazito drago što je ovaj prostor napokon uređen i sve mi je ovo iznenađujuće jer se ovaj prostor zaista ne može prepoznati. To je sada jedan prekrasan prostor u kojemu ćemo moći na kvalitetan način provoditi vrijeme, a vjerujem kada korona prođe da će to biti često u ovako privlačnom prostoru koji je previše godina bio neugledan i ruglo naših mjesnih odbora, – istaknuo je predsjednik Gebaj. Dodao je kako je suradnja s Gradom Slatinom u posljednje vrijeme izuzetna te su s gradonačelnikom Ostrošićem dogovoreni još neki detalji koji će ovom prostoru u narednom periodu dodatno poboljšati, ne samo vizuru nego i funkciju.

(www.radioslatina.hr)

Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.