”Zaželi u Suhopolju – faza II”: Završetkom tečaja za zanimanje cvjećar-aranžer, pripadnice ciljane skupine povećavaju svoju konkurentnost na tržištu

Općina Suhopolje prijavila je projekt “Zaželi u Suhopolju- faza II” u sklopu programa “Zaželi – program zapošljavanja žena”. Odobrena sredstva za provedbu projekta, koja su u potpunosti financirana od strane Europskog socijalnog fonda, iznose 1.377.150,00 kuna, dok je predviđeno razdoblje provedbe projekta 13 mjeseci.

Naime, broj nezaposlenih žena te starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju na području općine Suhopolje je u porastu, a ovim projektom želi se povećati konkurentnost na tržištu rada kroz njihovo zapošljavanje i dodatno obrazovanje, odnosno osposobljavanje.

U sklopu spomenutog projekta radnice, tj. pripadnice ciljane skupine, pohađaju tečaj obrazovanja za cvjećara-aranžera. Nastava uključuje teorijski i praktični dio, održava se u prostorijama Općine Suhopolje od ponedjeljka do četvrtka od 15 do 17 sati u trajanju od ukupno 170 sati, a po završetku spomenutog tečaja žene uključene u projekt dobit će potvrdu o stručnosti za obavljanje posla cvjećara-aranžera.

– Završetkom tečaja pripadnicama ciljane skupine povećat će se konkurentnost na tržištu rada zbog ranije navedene potvrde. Prilikom Javne nabave za usluge obrazovanja, ponuđeni su tečajevi za cvjećara-aranžera i tečaj za kuhara, a radnice su putem ankete iskazale interes za pohađanje prvonavedenog tečaja. Smatramo kako će im on uvelike pomoći prilikom svladavanja i proširenja njihovih trenutnih znanja i vještina, ukoliko se već bave istim ili sličnim poslom, a naravno višestruko je koristan i za poslodavce koji će u ovom konkretnom slučaju biti sigurni kako im na posao dolazi osoba koja je stručna- poručili su iz Općine.

Nositelj spomenutog projekta je Općina Suhopolje, dok su partneri u provođenju Hrvatski zavod za zapošljavanje, Centar za socijalnu skrb Virovitica, te Udruga matice hrvatskih umirovljenika Općine Suhopolje.

(www.icv.hr)

Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.