Župan Igor Andrović obišao novouređene društvene domove u Bankovcima, Zokovom Gaju i Kutovima

Saborski zastupnici Josip Đakić i Vesna Bedeković, župan Igor Andrović i njegov zamjenik Marijo Klement, uz domaćinstvo načelnika općine Zdenci Tomislava Durmića, obišli su novouređene mjesne, društvene domove u Bankovcima, Zokovom Gaju i Kutovima. Načelnik Durmić pri obilascima je izrazio zadovoljstvo što su projekti uređenja privedeni kraju.

-Mjesni dom u Bankovcima je uređen sredstvima općinskog proračuna u cijelosti i to u iznosu od 500 tisuća kuna. Uređena je kompletna unutrašnjost i sada će ovaj dom biti dostupan i prikladan za sva društvena i kulturna okupljanja. Dom u Zokovom Gaju sufinanciran je sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU u iznosu od 200 tisuća kuna, a ostatak od 480 tisuća pokrio je proračun Općine Zdenci. Presretni smo što je i ovaj dom sada prikladan za sva okupljanja mještana, a mogu reći da je u završnoj fazi i realizacija projekta uređenja drugog dijela doma koji će biti dan na korištenje Matici Slovačkoj. Općinskim proračunom financirali smo u cijelosti i uređenje Mjesnog doma u Kutovima, a ukupna vrijednost radova je 380 tisuća kuna. Uređena je kompletna unutrašnjost te kapelica u sklopu doma – rekao je načelnik Durmić.

Župan Igor Andrović pohvalio je trud i rad načelnika Durmića i njegovog općinskog tima na uređenju ovih domova koji, kako je rekao, znatno podižu društveni život svakog mjesta.

-Ovo je odličan način i pokazatelj kako Općina i načelnik brinu o svakom mjestu i mještaninu jer dom je ono što čini svako mjesto posebnim, to je mjesto gdje se ljudi druže, sastaju i u najsretnijim, ali nažalost i onim najtužnijim životnim trenucima. Domovi su središte jednog mjesta i zato svaka pohvala još jednom načelniku koji je pokazao koliko voli svoju općinu i sve njene mještane – rekao je Andrović.

Saborski zastupnik Josip Đakić istaknuo je kako mu je bilo zadovoljstvo proći sve vrijednosti općine Zdenci.

-Kada se prisjetimo da je ova općina 1993. imala proračun 400 tisuća kuna, a danas je to iznos od šest milijuna kuna povećan fiskalnom decentralizacijom za koju smo odluku donijeli u saboru i to je donijelo sredstva za uređenje ovih domova, škola, nogostupa, vanjske rasvjete i mnoge druge projekte koji su znatno olakšali život svih mještana, posebno u ovako malim općinama. Svaka pohvala načelniku Durmiću koji je prepoznao koje su to vrijednosti na kojima treba ustrajati  – rekao je, između ostaloga, Đakić. (www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

Izvor

Autor: Predrag Martinović

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.